Wednesday, April 28, 2010

Hari ni xbrpa ada kerja ..buka blog jln2 blog linda...baca tag award dia...baca..baca..alih2 nampak nama saya kat list tu he he...la...apa saya nak tulis ya...biasa baca org punya..best je mcm2 cerita alih2 kena sendiri langsung xde cerita.
tapi saya menghargai linda kerana berikan award ini untuk saya.ini bermaksud linda ingatkan saya dan menghargai persahabatan kita...terima kasih linda























1.COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD.
~dah Copy

2. BERITAHU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI:-
~Linda Little cottage yg bagi http://scrtouch.blogspot.com/

3.TAJUK POS KORANG MESTI ADA 5-FIVE-KHAMSAH?..KENA JAWAB 10 SOALAN - DAN SETIAP 1 DENGAN 5 JAWAPAN...
~ok cikgu

4. 5 NAME THAT PEOPLE CALL YOU:-
~Maria~kawan2,bos,jiran2 dll
~umi ~ anak2 tersayang
~mak ngah ~anak2 saudara tersayang
~kak oh,cik oh ~adik beradik dan keluarga saya(panggilan manja tu he he)
~Nama penuhi ~he he bank cari le...

5. 5 IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE
byk date ada ni nak 5 je ke...
~25 july
~01 ogos
~05 ogos
~22 sept
~19 oct

. 5 THINGS YOU DONE YESTERDAY:-
~pagi~ hantar anak gi sekolah dan umah pengasuh
~pergi kerja sampai kul 5:30pm
~balik ambil anak2 dari umah pengasuh
~sampai umah buat kerja rumah,tgok anak buat homework.
~mlm pergi ngaji quran.makam mlm.tgok tv dan tidurrrrr
.

7. 5 FIVE WAYS TO BE HAPPY:-
~telepon semua adik beradik,mak,makcik semua la
anak2 sedara(tiap2 hari mesti call mereka terutamanya adik beradik dan mak saya)
~kalau kat tmpt kerja surf internet
~kalau hari cuti main dgn anak2 dan dpt keluar sekeluarga abik angin.
~dpt tengok dan dengar suara suami hari2 .siang malam he he
~balik kgggggg~mesti happy sgt dpt kumpul ramai2..pot pet pot pet sampai pagi lepas tu gi jln2 cari barang....

8. 5 FAVOURITES MOVIES
sejak dah tua2 ni saya xsuka tgok tv.masa xcukup dn xminat..
anak2 dan suami mmg suka le xyah cite..dari awal pagi sampai kul 3,4 pagi esoknya le
gamaknya jika hari cuti..remote xsempat saya nak pgang ,alih2 kartun,history,spot umm..sbb tu saya malas nak tgok tvv..tapi xpe saya listkan juga ya
~Afc ..tgok masak2 tapi ni bukan movie...bleh ko?
~cite asmaradana kat tv3 tapi dah byk kali xtgok sbb ngantuk
~halimah jongang xpi dah habis
~aduan rakyat(bukan movie)
~dah xtau le cite apa he he


9. 5 FAVOURITES HOBBIES:-
~duk diam2 berangan,tgok sana sini..mana nak ubah,nak tampal,nak cat he he...
~tidur jika anak2 tidur..biasanya saya yg tdur dulu..he he ..
~kemas rumah~ masa rajin je..
~jalan2 cuci mata kat kedai2 yg murah2
mcm kedai 2inggit,kedai serbaneka..sambil beli brg kat pasar.sambi menyelam sambil minum air..betul tak cikgu...
~hari jumaat lunch lama tu..masa ni le nak berjalan2 cari makan dan cari dekorasi hobi terkini iaitu english styleeee..kat shopping mall.

10. 5 FAVOURITES PEOPLE:-
ada byk ni boleh ke?
~kaum keluarga ~semua ya
~bekas2 perdana menteri malaysia..suka sgt kat tun mahadir ,tun abdullah dan datuk najib
~semua org yg baik hati
~semua org yg baik dgn saya ..
~dan semua org w/pun jahat mcm mana pun..ada gak masa dia baik..so saya suka.

11. 5 FAVOURITES PLACES FOR VACATION:-
Buat masa ni xde tempat yg begitu berminat saya nak pergi
sbb bagi saya semua tempat tu menarik
tapi saya suka balik kg..kg saya jauh nun di sana...
dan saya xkisah pun nak bercuti kat mana..asalkan bersama keluarga

12. 5 REASON YOU ANSWER THE SURVEY:-
~menghargai persahabatan
~org memberi kita menerima
~takut dikatakan sombong jika xterima(nama dah disebutkan tu he he )
~xde reason lain dah


13. 5 PERSON TO TAG:-
~nizie ~http://tiarah-smallcottage.blogspot.com/
~Alisya ~http://alisyasweethome.blogspot.com/
~june ~ http://rysha-luvlyroses.blogspot.com/
~sanmawie ~http://sanmawia.blogspot.com/
~kak shida ~ http://soffeashouseofdeco.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment